Dag van Leonie als directeur

Wanneer Leonie ’s ochtends op school komt, maakt ze eerst even een rondje langs de verschillende leerkrachten en gaat vervolgens naar haar kantoor.

Om 8.20u maakt ze het hek voor de kinderen open en heet ze iedereen weer welkom voor een fijne dag op De Biezenhof. Vaak maakt ze even een praatje aan het hek en blijft zo op de hoogte van wat er speelt. Het mooie is dat Leonie alle kinderen van de school kent en zodoende kan ze ze persoonlijk een fijne dag wensen. Je ziet de vrolijke gezichtjes wanneer ze worden aangesproken en ze gaan vol goede zin de school in. Wanneer iedereen binnen is, gaat Leonie als laatste terug de school in.

Na het welkom heten staat al snel de eerste afspraak gepland. Als eerste staat er een intake met nieuwe ouders op de agenda. Leonie pakt het welkomstpakketje en het gesprek start. Tijdens de rondleiding die daarop volgt vertelt Leonie vol trots over de prachtige school en waar deze in uitblinkt. De ouders voelen zich welkom en gaan met een duidelijk verhaal weer naar huis om over hun keuze na te gaan denken.

Na de rondleiding staat het overleg met de IB-ers op het programma. De verschillende groepen en leerlingen worden besproken en acties worden uitgezet. Iedereen is verantwoordelijk en dat gevoel wordt dan ook breed gedragen onder het team. Dit is ook een van de speerpunten die Leonie erg belangrijk vindt.

Even een kopje thee en een tussendoortje om daarna nog wat laatste puntjes voor het teamoverleg van vanmiddag voor te bereiden. Het jaarplan komt ter sprake en de presentatie die daarover gemaakt is wordt nog even gecheckt.
Na nog wat telefoontjes met het bestuurskantoor, gemeente en ouders loopt de ochtend op z’n einde en gaat ze samen met de andere collega’s lunchen in de mooie, gezellige teamkamer.

’s Middags gaat Leonie een gymles bekijken omdat ze het belangrijk vindt om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen in de klassen. Daarna gaat ze naar een andere basisschool voor een overleg met het samenwerkingsverband. Hierbij wordt ze op de hoogte gehouden over ontwikkelingen die spelen en worden afspraken gemaakt. Tussendoor is ze altijd bereikbaar wanneer er op school iets speelt.

Aan het eind van de middag is ze op tijd terug op de Biezenhof om aan het hek de kinderen weer naar huis te begeleiden. Alle onderbouwklassen komen langs en Leonie is aanspreekbaar voor ouders en leerlingen. Ze feliciteert nog een jarige job en gaat weer naar binnen.

Nu de schooldag voorbij is voor de kinderen, staat er vandaag een teamoverleg gepland. Leonie heet iedereen welkom en de vergadering is gestart. Om 17.00 is de vergadering voorbij en gaan de meesten naar huis. Leonie beantwoordt nog wat mailtjes en dan zit voor haar de dag er op school ook op.

Vanavond is de kans groot dat ze nog wat mails beantwoord of belletjes pleegt. Je bent als directeur de hele dag in beweging, geen dag is hetzelfde en dat maakt het nou juist zo leuk!